Masz żadnych produktów w koszyku.
Profil sensoryczny
Ziarna Arabiki z Brazylii, Kolumbii i Peru są doskonale zrównoważone przez wybór azjatyckich kaw Robusta. Espresso o średnim body i słodyczy z nutami karmelu, świeżo upieczonych ciasteczek i suszonych owoców. Finisz jest przyjemnie kwaśny z utrzymującym się pikantnym posmakiem.
Pochodzenie
Mieszanka 65% arabiki i 35% azjatyckiej robusty. Trzy odmiany kawy Arabica. Pierwsza to Santos, naturalna arabika, która jest dobrze zbalansowana, ma średnią gęstość i elegancką słodycz z wyraźnym posmakiem kakao i subtelnymi nutami śliwki. Pozostałe dwie odmiany to "myta arabika". Jedna pochodzi z Kolumbii (odrobina miodu, świeżego masła i subtelne kwiatowe nuty bergamotki i pomarańczy), a druga z Peru (nuta świeżych kwiatów). Robusta pochodzi z Indii i Wietnamu i dodaje mieszance struktury i pikantnych nut.