Palone ziarna kawy włoskiego pochodzenia. Kawa ta ma przyjemny kremowy smak i charakteryzuje się aromatycznym zapachem. Zawiera dwa rodzaje kawy: 40% Robusty i 60% Arabiki. Afrykańska Robusta nadaje kawie czekoladowy smak, a Arabika słodki. Lavazza Qualita Rosa nadaje się do prawie wszystkich rodzajów kawy, cappuccino, latte, espresso, macchiato itp. Jest to najlepiej sprzedająca się kawa Lavazza.
Palona kawa ziarnista włoskiego pochodzenia o doskonałej jakości. Charakteryzuje się delikatnym kremowym smakiem. Zawiera wyższy procent kofeiny i nadaje się do wszystkich rodzajów zastosowań - espresso i innych napojów kawowych. Pełne ziarna zawierają mieszankę 60% południowoafrykańskiej Arabiki i 40% wysokiej jakości indonezyjskiej Robusty.
Ten rodzaj kawy składa się z wysokiej jakości ziaren - 50% Arabiki i 50% Robusty. Jej kremowy, pikantny smak uzupełnia charakterystyczny aromat i tworzy bardzo gęstą piankę. Kawa bez goryczy o typowym, trwałym smaku. Lavazza Top Class ma wyższą zawartość kofeiny i dlatego nadaje się do porannej lub południowej kawy - espresso, bardzo dobra do cappuccino lub latte macchiato.