Masz żadnych produktów w koszyku.
Jest to z pewnością najlepsza kawa w ofercie Lavazza. Do jej produkcji wykorzystuje się mieszankę wysokogórskiej arabiki z Ameryki Południowej i Środkowej, a połowę mieszanki stanowi robusta z Indonezji. Specjalna metoda palenia oznacza, że ziarna są bardzo suche, dzięki czemu idealnie nadają się do wszystkich ekspresów do kawy. Kawa jest wypalana przez tradycyjną "rodzinną" palarnię w Turynie, założoną w 1895 roku przez miłośnika kawy Luigiego Lavazzę. Zaczynał tak, jak wiele innych palarni kawy. W małym sklepie w Turynie, przy Via San Tommaso 10, który nadal służy następcom, Emilio i Alberto Lavazza. Wszystko zaczęło się od małego biznesu w małym sklepiku, a w ciągu stu lat Lavazza stała się jednym z największych dostawców kawy na świecie. Lavazza jest liderem rynku we Włoszech, z udziałem w rynku wynoszącym prawie 50%!
Celem firmy Lavazza jest rozpowszechnianie aromatu i jakości włoskiej kawy na całym świecie. Proces produkcji jest kontrolowany od momentu wyboru wysokiej jakości ziaren kawy do równie wysokiej jakości opakowania. Gwarantuje to niepowtarzalny aromat i smak.