Świeżo palona kawa ziarnista EspressoServis BOSS
Ciesz się filiżanką naszej własnej kawy EspressoServis BOSS. Mocna i zawsze świeżo palona, to odpowiednia kawa na codzienne pobudzenie. Kawa Boss ma gładki, pyszny i aksamitny smak z charakterystycznym aromatem, czekoladowym kolorem i bogatą kremową pianką. Mieszanka składa się z wyselekcjonowanych ziaren o zawartości 80% Arabiki i 20% Robusty pochodzących z Peru, Kolumbii, Brazylii, Indii, Kostaryki lub Kenii. Świeżo palone ziarna nadają się do parzenia w ekspresach automatycznych.
Świeżo palone ziarna kawy EspressoServis
EspressoServis oferuje szeroki wybór wysokiej jakości kaw importowanych z całego świata w stanie surowym, które są palone i pakowane w Czechach. Nasza oferta obejmuje wyjątkowe kawy Arabica i Robusta w postaci mieszanek o różnych proporcjach. Oferujemy niezliczone kombinacje i smaki kawy. Dzięki naszej szerokiej gamie kaw możesz wybrać tę najlepszą, a my zadbamy o to, aby kawa dotarła do Ciebie na czas i była świeża. Kawa jest palona co 7 dni, aby zawsze była dla Ciebie świeża.
Dlaczego warto postawić na świeżo paloną kawę
Na naszym rynku ponad 95% sprzedawanej kawy jest nieświeża. Nawet ziarna, które nie zostały zmielone, nie gwarantują świeżości kawy. Ziarna osiągają swój szczyt w pierwszym tygodniu po paleniu i powinny być pite nie wcześniej niż 2 do 3 dni po paleniu, kiedy reakcje chemiczne ustabilizują się. Pod koniec drugiego tygodnia kawa zaczyna się starzeć i wietrzeć. Ze względu na utlenianie tłuszczów, stopniowo może następować jełczenie. Po kolejnych dwóch tygodniach wietrzenie przyspiesza. Po 4 do 6 tygodniach, niezależnie od pierwotnej jakości ziaren, jakość kawy spada do klasy C lub niższej.
Świeżo palone ziarna kawy
Dzięki wysokiej jakości świeżej kawie zaspokajamy pragnienia miłośników espresso, Nespresso, kawy po turecku i innych napojów kawowych. Nasze markowe kawy tworzą kawową symfonię dla podniebienia. Dzięki naszej wysokiej jakości kawie możesz uzupełnić swoją restaurację, kawiarnię i dom. Szeroki wybór najwyższej jakości i zawsze świeżo palonej kawy, mieszanej i pakowanej w Republice Czeskiej według oryginalnych receptur z naciskiem na zrównoważony smak i mocny aromat jest gwarancją Twojej satysfakcji.
Indie
Indyjska kawa Arabica została sprowadzona do Indii około 1670 roku z Jemenu. Uprawia się tu kawę o delikatnym, aromatycznym i pysznym smaku, charakteryzującą się elegancką kwasowością i słodyczą. Swój charakterystyczny smak uzyskuje dzięki specjalnej metodzie przetwarzania i palenia ziaren zwanej paleniem monsunowym. Wilgotne powietrze wiatru monsunowego zmienia jej kolor i smak. Według ekspertów od kawy, nadaje jej to zapach kwiatów i drewna.
Kostaryka
Kawa w Kostaryce rośnie głównie wokół stolicy San José oraz w regionach Tarrazu, Heredia, Tres Rios i Volcan Poas. Ten niewielki kraj Ameryki Środkowej słynie z wysokiej jakości kawy. Świadczy o tym fakt, że w Kostaryce uprawiane są wyłącznie odmiany Arabiki klasy premium, kawa słabej jakości nie jest eksportowana i sprzedawana jest wyłącznie na rynku krajowym! Kostarykańska kawa ma delikatny, ale bogaty, pełny i szlachetny smak. Ta wysokiej jakości kawa gwarantuje niemal korzenny aromat.
Kenia
Kawa jest uprawiana na małych farmach w Kenii. Kenijscy plantatorzy kawy są nagradzani wysokimi cenami za wysokiej jakości ziarna. Region uprawy kawy rozciąga się na południe od góry Kenia o wysokości 5000 metrów do stolicy Nairobi. Kawa charakteryzuje się naturalną cierpkością i smakiem czarnej porzeczki. Jej wyjątkowy aromat sprawia, że jest to jedna z najlepszych kaw na świecie, o przyjemnym zapachu i pełnym owocowo-czekoladowym smaku.
Peru
Ze względu na swój delikatny charakter, kawa peruwiańska jest często używana w mieszankach espresso. Dobrą kawę można znaleźć wysoko w Andach. Drzewa kawowe są uprawiane bez użycia środków chemicznych i innych nawozów sztucznych. Kawa peruwiańska jest przetwarzana w procesie mokrym i ma bardzo gładki, słodki, ale zrównoważony smak prawie bez kwasowości, któremu towarzyszy przyjemny aromat z nutami wanilii lub orzechów. Jest bardzo smaczna z mlekiem, dlatego jest popularna wśród miłośników cappuccino i latte.
Kolumbia
Kolumbia ma zróżnicowany mikroklimat. W rezultacie ziarna dojrzewają o różnych porach roku i są zbierane przez cały rok. W szczególności uprawia się tu kawę arabską. Ziarna są przetwarzane metodą mokrą dzięki obfitości zasobów wodnych. Ogólnie rzecz biorąc, kawa kolumbijska ma jeden z najsilniejszych aromatów na rynku kawy. Jej smak jest bogaty, lekko kwaśny, kremowy i owocowy.
Brazylia
Brazylia jest słusznie uważana za najlepszy region uprawy kawy ze względu na duże plantacje. Fakt, że Brazylia znajduje się w trzech strefach klimatycznych (równikowej, podzwrotnikowej i umiarkowanej) oznacza, że ma bardzo odpowiednie warunki do uprawy kawy Arabica. Lokalne odmiany ziaren kawy są zazwyczaj łagodne w smaku i oferują dużą różnorodność odmian.
Torebka jest wyposażona w zawór aromatu zapewniający doskonałe przechowywanie ziaren kawy.