Wyszukiwanie
Wybierz kategorię
    Menu Zamknij
    visibility Produkt ogląda 1 klient

    EspressoServis ART Świeżo palona kawa ziarnista 250 g, 100% Arabica

    Producent: EspressoServis
    Najwyższej jakości mieszanka kawy Arabica 100%. Idealna kawa do espresso. Kawa została przetworzona w systemie kontroli jakości z maksymalną dbałością o zachowanie świeżości, aromatu i smaku. Kawa nadaje się do przygotowania w ekspresach automatycznych.
    SKU: 7012
    Dostępność:
    W magazynie
    Data dostawy: 16.09.2024
    Stara cena: 45,80 zł
    39,80 zł
    i h
    Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni:45,80 zł
    Kolor
    Złoty
    Pakowanie
    250 g
    Metoda palenia kawy
    Światło

    EspressoServis ART Świeżo palone ziarna kawy

    Wysokiej jakości mieszanka 100% odmian kawy Arabica to idealna kawa do parzenia espresso w automatycznych ekspresach do kawy. Kawa została przetworzona w systemie kontroli jakości z maksymalnym naciskiem na zachowanie świeżości, aromatu i smaku. Arabika stanowi około 70% światowej produkcji kawy i jest powszechnie uważana za kawę lepszej jakości, o lepszym smaku i oryginalnych nutach orzechów, czekolady, kwiatów, karmelu czy owoców.

    Świeżo palone ziarna kawy ART

    Kawa ART pochodzi z mieszanek kaw Arabica z Peru, Kolumbii, Brazylii, Indii, Kostaryki i Kenii. Jej intensywny, delikatny aromat i smak gwarantują pełne delektowanie się ulubionym napojem. Jest to 100% Arabika z orzechową nutą. Ta kremowa kawa o intensywnej i kwaskowatej bazie wyróżnia się subtelnym owocowym blaskiem, czekoladową goryczką, a jednocześnie zaokrąglonym smakiem i pysznym aromatem. Jej jakość zadowoli nawet najbardziej wymagających miłośników kawy.

    Wyjątkowy aromat i smak

    Arabika jest powszechnie uważana za znacznie smaczniejszą i bardziej popularną wśród miłośników kawy niż Robusta. Charakteryzuje się wyższą kwasowością i różnorodnością smaków, dlatego w jednej filiżance wysokiej jakości Arabiki można napotkać nuty smakowe orzechów, owoców, kwiatów, czekolady i karmelu. Jej spektrum smakowe jest zatem znacznie bogatsze, smaczniejsze i delikatniejsze. Arabika dominuje w światowej produkcji, a największą światową potęgą kawową jest tradycyjnie Brazylia, gdzie klimat sprzyja uprawie zarówno Arabiki, jak i Robusty.

    100% arabiki w kawie ART

    Kluczem do reputacji wysokiej jakości 100% Arabiki jest jej bogatszy smak i łagodniejsze przygotowanie. W porównaniu z Robustą, Arabika zawiera również około 2 do 3 razy mniej kofeiny, co jest ważne dla wielu osób, zwłaszcza jeśli są one zaangażowane w zdrowy tryb życia. Robusta dodana do mieszanek kawy zwiększa ilość kofeiny, poprawia smak kawy i dodaje gładkiej cremy. Robusta charakteryzuje się goryczką i czasami ziemistym lub drzewnym posmakiem. Goryczka Robusty w mieszance espresso dodaje odpowiednią ilość smaku do filiżanki wysokiej jakości espresso. To od Ciebie zależy, czy szukasz kwasowości czy goryczy.

    Indie

    Indyjska kawa Arabica została sprowadzona do Indii około 1670 roku z Jemenu. Uprawia się tu kawę o delikatnym, aromatycznym i pysznym smaku, charakteryzującą się elegancką kwasowością i słodyczą. Swój charakterystyczny smak uzyskuje dzięki specjalnej metodzie przetwarzania i palenia ziaren zwanej paleniem monsunowym. Wilgotne powietrze wiatru monsunowego zmienia jej kolor i smak. Według ekspertów od kawy, nadaje jej to zapach kwiatów i drewna.

    Kostaryka

    Kawa w Kostaryce rośnie głównie wokół stolicy San José oraz w regionach Tarrazu, Heredia, Tres Rios i Volcan Poas. Ten niewielki kraj Ameryki Środkowej słynie z wysokiej jakości kawy. Świadczy o tym fakt, że w Kostaryce uprawiane są wyłącznie odmiany Arabiki klasy premium, kawa słabej jakości nie jest eksportowana i sprzedawana jest wyłącznie na rynku krajowym! Kostarykańska kawa ma delikatny, ale bogaty, pełny i szlachetny smak. Ta wysokiej jakości kawa gwarantuje niemal korzenny aromat.

    Kenia

    Kawa jest uprawiana na małych farmach w Kenii. Kenijscy plantatorzy kawy są nagradzani wysokimi cenami za wysokiej jakości ziarna. Region uprawy kawy rozciąga się na południe od góry Kenia o wysokości 5000 metrów do stolicy Nairobi. Kawa charakteryzuje się naturalną cierpkością i smakiem czarnej porzeczki. Jej wyjątkowy aromat sprawia, że jest to jedna z najlepszych kaw na świecie, o przyjemnym zapachu i pełnym owocowo-czekoladowym smaku.

    Peru

    Ze względu na swój delikatny charakter, kawa peruwiańska jest często używana w mieszankach espresso. Dobrą kawę można znaleźć wysoko w Andach. Drzewa kawowe są uprawiane bez użycia środków chemicznych i innych nawozów sztucznych. Kawa peruwiańska jest przetwarzana w procesie mokrym i ma bardzo gładki, słodki, ale zrównoważony smak prawie bez kwasowości, któremu towarzyszy przyjemny aromat z nutami wanilii lub orzechów. Jest bardzo smaczna z mlekiem, dlatego jest popularna wśród miłośników cappuccino i latte.

    Kolumbia

    Kolumbia ma zróżnicowany mikroklimat. W rezultacie ziarna dojrzewają o różnych porach roku i są zbierane przez cały rok. W szczególności uprawia się tu kawę arabską. Ziarna są przetwarzane metodą mokrą dzięki obfitości zasobów wodnych. Ogólnie rzecz biorąc, kawa kolumbijska ma jeden z najsilniejszych aromatów na rynku kawy. Jej smak jest bogaty, lekko kwaśny, kremowy i owocowy.

    Brazylia

    Brazylia jest słusznie uważana za najlepszy region uprawy kawy ze względu na duże plantacje. Fakt, że Brazylia znajduje się w trzech strefach klimatycznych (równikowej, podzwrotnikowej i umiarkowanej) oznacza, że ma bardzo odpowiednie warunki do uprawy kawy Arabica. Lokalne odmiany ziaren kawy są zazwyczaj łagodne w smaku i oferują dużą różnorodność odmian.

    Torebka jest wyposażona w zawór aromatyzujący zapewniający doskonałą konserwację ziaren kawy.

    Specyfikacja
    Kolor
     
    Pakowanie 250 g
    Metoda palenia kawy Światło
    0.0 0
    Napisz własną recenzję produktu Zamknij
    • Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje
    *
    *
    • Zły
    • Doskonały
    *
    *
    *